Èxit de la manifestació per reclamar una millora en les infraestructures

El passat dilluns 10 de juny, l’AFI de l’Escoleta va convocar una manifestació per reclamar, una vegada més, les obres de millora de teulada, lavabos, terrassetes i grades, així com per exigir el manteniment dels espais de la biblioteca i el gimnàs.

En una convocatòria festiva i lúdica, grans i petits, amb tot tipus de pancartes i complements (motxos, tapes de WC, desembussadors, escombretes, gibrelletes…) ens vam trobar a l’Escoleta per anar fins a Sabadell. A la sortida de FGC ens vam unir a les famílies que esperaven des de la cocapital vallesana per caminar plegats fins als Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament.

Multitud d’eslògans i cançons per donar visibilitat al conjunt de demandes: “No volem letrines, volem lavabos” “A les aules, no volem paraigües” “No volem una escola en ruïnes” són només algunes de les proclames. I un cop davant dels Serveis Territorials, a títol individual, tots i totes les participants vam entrar una instància per registre amb les nostres reclamacions.

El Director de Serveis Territorials del Vallès Occidental, Jesús Viñas, va rebre una delegació de mares de l’AFI. El resultat és parcialment esperançador: aquest estiu es faran les obres de la teulada de primària (per solucionar les goteres) i les terrassetes (per fer-les utilitzables com a espai educatiu); i es comprometen a iniciar les obres dels lavabos abans d’acabar el 2019. En canvi, no hi ha previsió de l’execució de les obres de les grades ni acompanyament en la petició a l’Escoleta que no ens prengui els espais de la biblioteca i el gimnàs abans que el Departament en construeixi els nous espais.

Així doncs! Restem a l’espera de veure executades les obres ja compromeses i ens seguirem mobilitzant per aconseguir les millores que queden pendents!

Us deixem algunes fotos i vídeos de la jornada. Moltes gràcies, famílies!

També varen entrevistar a Radio Cerdanyola a la presidenta de l’AFI, Marta Buxo, i la Sheila Gonzalez, de la Comissió de Comunicació (comença al minut 6 del programa)

I també algunes de les notícies que se n’han fet ressó:

http://cerdanyola.info/societat/les-families-de-lescoleta-arrenquen-el-compromis-de-reforma-dels-lavabos-a-la-generalitat/

https://elmon.cat/bellaterradiari/societat/160-families-demanen-millores-lescoleta-sabadell

https://www.diaridesabadell.com/2019/06/10/protesta-escola-bellaterra-sabadell/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *