Parles amb el teu fill/filla de sexualitat?

En general, les mares i pares no parlem de sexualitat amb els nostres infants i, quan volem fer-lo, ja és massa tard perquè són adolescents i, a aquesta edat, són ells i elles els que no volen parlar amb nosaltres del tema. I és que no hi ha cap edat per començar a parlar-ne de sexualitat. És a dir, qualsevol edat és bona per a això. I com més aviat, millor.

sexualitat

Segon la sexòloga, Alba Povedanos, al taller que va fer a l’Escola Saltells, és important que els nostres fills/filles coneguin el seu cos i entenguin que és una font de plaer. I sí, recomana que es toquin, que es masturbin, perquè només així podran saber què és el que els agrada. I oblidem-nos de posar noms infantils als seus òrgans sexuals, la vulva es diu vulva i el penis, penis.

En el cas de les nenes, Povedanos recomana que usin un mirall perquè puguin veure la seva vagina, tocar-la i conèixer-la. I no només les nenes, aquest exercici ho hauríem de fer totes les dones del món de tant en tant!

Com sempre, és molt important que els infants entenguin que el seu cos és seu, i que ningú pot tocar-lo sense el seu permís. Especialment la vulva i el penis. I que només els pares i mares poden tocar aquestes parts íntimes i el metge, quan els passa alguna cosa. Malauradament, la majoria dels abusos sexuals es produeixen en l’entorn familiar.

Povedanos també va parlar d’un tema que ens preocupa molt com a pares i mares, la pornografia (masclista). Després d’assegurar que és impossible que els nostres fills/filles no la vegin (és massa accessible), recomana que parlem amb ells/elles per explicar-les que no és real, que així no és el sexe.

Al cap i a la fi, el sexe no és el coit. ¡No! El sexe és molt més. Són petons, són carícies, és tocar-se, és mirar-se i passar-ho bé amb l’altre.

Povedanos va posar l’accent en les diferències entre sexe, identitat sexual i orientació. I ens va llançar una pregunta, alguna vegada heu preguntat al vostre fill/filla si se sent nen o nena, si li agraden els nens o les nenes? Una bona forma de començar a parlar amb ells i elles de sexualitat.

Llibres recomanats per pares i mares: :

Contes recomanats per a infants:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *