4 Novembre: 50 anys de llenguatges de programació per infants

Aquest passat 4 de novembre se celebrava el 50è aniversari dels llenguatges de programació pensats per a infants. Google va fer aquest Doodle especial . 

Champika Fernando, una de les més importants impulsores del Projecte Scratch del MIT, explica en la petita pàgina dedicada a aquest mini-projecte que ella va començar a programar amb un llenguatge anomenat Logo, on es feia moure una petita tortuga verda per dibuixar línies a una pantalla negra. Aquest llenguatge va ser desenvolupat en els seixanta, molt abans dels ordinadors personals, per Seymour Papert i altres investigadors del MIT. La idea era que el infants poguessin programar els moviments de la tortuga, oferint l’oportunitat d’explorar idees en camps com les matemàtiques i la ciència. Va ser en aquell moment que aquest equip del MIT es va adonar de les possibilitats que obria el programar com a eina d’aprenentatge: els infants podien desenvolupar la seva confiança mitjançant la programació amb una eina purament tecnològica.

Això ho han celebrat a Google i l’equip del MIT del Scratch amb el projecte “Programar per pastanagues” (“Coding for Carrots”) en el Doodle del dia 4 de novembre. L’objectiu és aconseguir que el petit conillet es mengi les pastanagues utilitzant tècniques de programació orientada a infants (accions, bucles, …)

Aquí hem aconseguit fer les 7 proves (tot i que en algunes d’elles ens hem passat del nombre d’instruccions de programació que aconsellen). Aquí teniu l’enllaç al Doodle  https://www.google.com/doodles/celebrating-50-years-of-kids-coding No us vicieu gaire, eh?! Podeu resoldre-l amb els vostres infants o simplement deixeu-los fer! El següent pas és donar una oportunitat al Scratch.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *