Quan l’escola és molt més que una escola…

L’escola pública ha assumit tradicionalment funcions socials que van molt més enllà de la transmissió de coneixement: educació en valors, convivència, solidaritat, suport emocional, gestió del temps, educació alimentària o medioambiental, identificació de transtorns… En alguns casos, com a institució pública de major proximitat, a més a més, ha d’actuar com a instrument de lluita contra la pobresa i la desigualtat.

És el cas de l’Escola Doctor Gàlvez Moll del barri La Palmilla de Màlaga, on van a escola nens i nenes en situació d’exclusió extrema. Aquest reportatge de El Confidencial ens apropa a una realitat dura que cal tenir present.

En aquesta mateixa línia, us recomanem veure la pel·ícula Hoy Empieza Todo, per entendre una mica millor el paper de l’escola en contextos de vulnerabilitat social.

Esperem que siguin del vostre interès!

Un pensament a “Quan l’escola és molt més que una escola…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *