L’AMPA de l’Escoleta Bellatera en suport de l’AMPA de l’Institut Joan Fuster de Barcelona

Reproduïm íntegrament el comunicat elaborat per l’AMPA de l’institut  Joan Fuster on es denuncia l’actitud d’alguns mitjans de comunicació davant dels fets ocorreguts a aquest institut el passat dilluns 20 d’abril

Els membres de l’AMPA de l’Institut Joan Fuster de Barcelona expressem el nostre condol a la família del professor Abel Martínez.

Volem transmetre el nostre suport a les professores i els alumnes ferits, a tot el claustre de professors, a tots els alumnes del centre i a totes les seves famílies.

L’equip de professors del Joan Fuster i el seu projecte educatiu ha tingut i té tot el nostre suport. Valorem la seva feina i estem molt satisfets del bon funcionament de l’institut. Agraïm la gestió modèlica de la situació de crisi que han viscut avui tant els professors com els treballadors davant dels nostres fills. Reiterem la nostra confiança en la seva feina i en el nostre projecte.

Els membres de l’AMPA també volem recordar l’article 36 de la Llei de protecció de menors a alguns membres dels mitjans de comunicació, que els han violat repetidament en moments molts difícils per als menors, els seus educadors i les seves famílies.

Article 36. Dret a la protecció de l’honor, la dignitat, la intimitat i la pròpia imatge.

Els infants i els adolescents tenen dret a la llibertat d’expressió en els termes constitucionalment establerts. Aquesta llibertat d’expressió té el seu límit en la protecció de la intimitat i la imatge del mateix infant o adolescent.
S’ha de preservar els infants i els adolescents de la difusió de llurs dades personals, de la difusió d’imatges que atempten contra llur dignitat i de l’explotació econòmica de llur imatge.
Els poders públics han de vetllar, amb un interès especial, pel dret a la intimitat i a l’honor dels infants i adolescents, especialment dels que han estat objecte d’agressions sexuals, maltractaments o qualsevol altra experiència traumàtica.

També els convidem a llegir el codi deontològic publicat pel col·legi de periodistes a: http://www.periodistes.org/ca/home/periodisme/codi-deontologic.html, especialment l’article 9:

9) Respectar el dret de les persones a la seva pròpia intimitat i imatge, especialment en situacions de vulnerabilitat i malaltia i en casos o esdeveniments que generin situacions d’aflicció o dolor, evitant la intromissió gratuïta i les especulacions innecessàries sobre els seus sentiments i circumstàncies, especialment quan les persones afectades ho explicitin.

Adreça web de la’AMPA de l’IES Joan Fuster: http://ampajoanfuster.org

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *