Les mares i pares de la Gespa, acompanyats de sindicats, estudiants i amics es tanquen avui 3/12 a l’escola bressol Gespa en protesta davant l’imminent tancament del centre

Les negociacions amb la UAB tret de facilitar una sortida per la viabilitat de la Gespa, ha empitjorat encara més la situació ja que la proposta rebuda per part de la Vicerectora d’Economia, Montserrat Farell, consisteix en una reducció del 60% de l’aportació per l’any 2015. Aquesta nova reducció, aplicada ja sobre la proposta de pressupostos de la Universitat, es traduirà segurament en un nou increment de quota i en la reducció dels salaris de les treballadores. Això equival a fer la Gespa econòmicament inviable i l’aboca sense remei al tancament.

Logo EB Gespa UAB LlopLa Gespa, 40 anys després de la seva creació, és encara un espai essencial per a la conciliació laboral, per a la formació i la recerca. 1.500 persones han aportat la seva signatura per a evitar-ne el tancament, múltiples entitats han fet arribar les seves cartes de suport, i així es defensa en el darrer pla d’igualtat quan s’afirma que cal “Construir un model de conciliació que garanteixi la igualtat entre dones i homes en la cura i la corresponsabilitat. Promoure que la universitat sigui un referent pel que fa a drets de conciliació i obligacions en la cura“.

La UAB no es pot permetre prescindir d’un recurs essencial com és la Gespa. Aquest és un fet irrefutable.

Per aquesta raó avui 3 de desembre, les mares i els pares de la Gespa acompanyades de sindicats, estudiants, altres famílies i amics de la Gespa, es tanquem al centre en protesta com a mesura de protesta.  A les 19:00h, abans de la tancada, es farà lectura d’un comunicat on s’explicaran les motius que porten a realitzar aquesta acció.

Si us hi voleu sumar, només cal que porteu sopar i un sac de dormir.

Nota de Premsa de les Mares i Pares de l’Escola Bressol Gespa

Recull de aparicions en premsa en el Blog de l’AMPA de l’Escola Bressol Gespa 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *