“…a diferència dels dos parvularis públics, a on vaig enregistrar 0,8 discussions al dia, en el de l’escola concertada, en vaig anotar 1,5 al dia.”

Un estudi sobre relacions i discussions en el temps de pati entre infants de 3 a 6 anys de tres escoles catalanes. AFIN 64

Els infants són persones que tenen menys coneixements i experiències que els adults, a causa d’un menor nombre de temps viscut i això fa que se’ls consideri poc vàlids per a crear, innovar i compartir els seus sabers.

Picture_4
Oriol: Jo sóc el que sé més coses i tu ets el que sap més poques coses.
Sergi: I jo també.

L’estudi que aquí es presenta vol ser una finestra oberta al món dels infants per demostrar com la seva cultura compta amb una sèrie de tradicions i costums que es transmeten per mitjà de l’aprenentatge i que sorgeixen amb la necessitat dels seus membres de formar part d’un col·lectiu amb el qual compartir interessos, passions, dubtes i preocupacions, com qualsevol altre grup social.

Jofre (s’hi apropa): Et deixem manar. Va mana’ns!

L’objectiu d’aquesta investigació ha sigut aprofundir en el coneixement i comprensió de les manifestacions de la cultura dels infants durant el joc lliure entre els infants de tres parvularis, analitzar quines variacions sorgeixen i explorar possibles explicacions, en particular amb el fet de pertànyer a nivells socioeconòmics diferents.

El Marcos no vindrà de colònies! El Marcos no vindrà de colònies!

Per llegir tot l’article: AFIN 64 – Relacions i discussions en el temps de pati entre infants de 3 a 6 anys de tres escoles catalanes

AFIN Grup d’Investigació de l’UAB – http://grupsderecerca.uab.cat/afin/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *