Internet, riscos de gran velocitat per als teus fills

http://www.tudecideseninternet.es/menores o com enfortir la consciència del perill d’internet en els menors.

El 91% dels joves entre 10 i 15 anys ha utilitzat Internet al 2012 i només un 7% dels joves entre 14 i 17 anys diu no ser usuari d’alguna xarxa social. Els joves més que usar Internet viuen a la Xarxa. I això comporta grans avantatges però també grans riscos com la suplantació d’identitat, el ciberbullying (ciberassetjament), el grooming i el sexting.

Segons les dades de l’ONG www.protegeles.com, el 52% de les víctimes de ciberbullying (ciberassetjament) té entre 13 i 14 anys (el 10% no ha complert els 10 anys), i el 60% són nenes. En el 42% dels casos atesos, l’assetjament es produeix gairebé diàriament.

A aquestes situacions només hi ha una manera d’arribar-hi, i és a través del coneixement de dades personals del menor. Per això, i a causa de l’increïble augment de denúncies, l’Agència Espanyola de Protecció de Dades ha llançat una campanya per educar els joves i ajudar els docents i els pares en el bon ús de l’entorn online.

The Pandi és un còmic divertit i simpàtic que recrea situacions habituals entre els joves d’avui i és el recurs que ha utilitzat l’Agència per arribar i connectar amb els joves fent palès el risc d’utilitzar sense criteri internet, les xarxes socials i les aplicacions de missatgeria.

Podeu consultar el detall d’aquesta campanya a http://www.tudecideseninternet.es/menores/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *