Consulta a les famílies sobre l’Institut Escola

Benvolgudes famílies, ens adrecem a tots vosaltres per:

1.- DONAR-VOS A CONÈIXER una nova tipologia de centre educatiu públic a Catalunya que la nova Llei d’Educació (LEC) contempla: l’institut escola. La Junta de l’AMPA de l’Escoleta ens hem interessat per aquest nou tipus de centre educatiu després de visionar un vídeo de 3 min. que el Departament d’Educació va penjar fa dos mesos. El trobareu a http://www.youtube.com/educaciocat#p/u/9/xcvg7aBk0yU.

Resumim molt breument el seu contingut:

* Es tracta d’un centre educatiu públic on l’alumnat entra als 3 anys i surt als 18 anys, havent cursat totes les etapes educatives entre les mateixes parets.

* Sorgeix de la constatació del salt que representa el pas entre 6è de primària i 1r d’ESO, i en garanteix la màxima coordinació. Busca l’èxit educatiu de l’alumnat mantenint un únic projecte de centre.

* En el cas d’instituts escola creats per fusió de centres preexistents, tal i com comenta el director de l’escola Jaume II, el punt de partida ha estat el de dos centres amb criteris diferents que s’han posat a treballar per unificar-los, el que no implica deixar-los de cop.

* Actualment hi ha 5 centres que treballen en un projecte comú, però aquest model s’estendrà posteriorment.

La Junta de l’AMPA, valorant aquesta informació i considerant la millora pedagògica que se’n derivaria, ha iniciat unes ACCIONS PRELIMINARS per tantejar com un projecte d’aquestes característiques podria esdevenir una realitat per l’escola Bellaterra i l’institut Pere Calders. Entenem que el sistema d’adscripció de centres existent en el nostre cas i la seva proximitat afavoreixen aquest plantejament. Les primeres accions que hem dut a terme han estat les següents:

* Ens hem reunit amb la Junta de l’AMPA de l’institut Pere Calders i hem acordat la creació d’una comissió mixta “institut escola” formada per membres de les dues juntes.

* Les juntes de l’AMPA de l’institut Pere calders i de l’Escoleta ens hem entrevistat amb els equips directius dels dos centres, respectivament, que plantejaran aquesta proposta al claustre de mestres i professors. Som conscients que és un projecte ambiciós de futur que necessita d’una gran implicació per part dels mestres i professors.

2.- VOLEM SABER LA VOSTRA OPINIÓ I RECOLZAMENT. Creiem oportú donar-vos a conèixer aquestes informacions, però és IMPRESCINDIBLE saber el vostre parer donada la importància del projecte. És per això que us demanem l’opinió, dient el nom de la família i el curs/os del/s vostre/s fill/a/s/es (també indiqueu si teniu fills a l’institut Pere Calders i quin curs fan). Ens la podeu fer arribar:

* per mail, escrivint a l’adreça ampa.bellaterra, indicant com a assumpte “institut escola”

* a través del blog de la nostra pàgina web http://ampabellaterra.wordpress.com/

És molt important que participeu en aquesta CONSULTA. El proper 20 d’abril es celebrarà la propera sessió del Consell d’escola i un dels punts de l’ordre del dia és parlar sobre l’institut escola. Com sabeu, les famílies tenim 6 representants en el sector pares i mares. És a través de la seva veu que també podem fer arribar el nostre parer.

Esperant la vostra resposta, rebeu una cordial salutació,

La Junta de l’Associació de Mares i Pares de l’Escola Bellaterra

18 pensaments a “Consulta a les famílies sobre l’Institut Escola

 1. Sóc la mare del Martí Planasdemunt de 3r de primària (Pirates). Com a membre de la comissió mixta “institut escola” dir-vos que espero que aquesta informació que us hem fet arribar sigui del vostre interès i que pugueu participar en la consulta el major nombre de famílies possible.

 2. Bon dia,

  Ens interessa molt aquest projecte i creiem que és una molt bona iniciativa. Tenim dues filles, la Júlia Suppi que fa 4rt a l’Escoleta i la Marina Suppi que fa 1r d’ESO al Pere Calders.

  Cordialment,

  Remo Suppi i Carme Pérez

 3. Hola
  Sóc la mare d’una alumne de sisè de l’escola i tinc un fill a l’institut, estic d’acord amb l’institut escola.

 4. celebrem aquesta iniciativa ja que creiem que és un projecte que pot ajudar a vertebrar el pas de primària a secundaria, de forma més integral i integrada. Creiem que aquesta és una transició important en la vida dels nostres fills i que el projecte institut escola pot afavorir aquest pas.
  Ànims i gràcies per aquesta linia de treball que pot ser molt important per als nostres infants.

 5. Hola!
  Sóc la Sílvia mare de Iker (primer) i Unai Mateo Lozano de P3. Em sembla un projecte molt interessant ja que afavoreix el canvi de l’escola a l’institut. Hi ha aspectes i metodologies molt diverses entre els dos i això fa haber de tornar a fer un altra adaptació als 12 anys. si es pot evitar molt millor.
  Endavant teniu el meu recolçament.
  Sílvia

 6. Hola

  Me parece una muy buena iniciativa. Como madre creo que es uno de los puntos débiles de la escuela pública frente a la privada… y es lo que quiero para mis hijos, sin dudarlo.

  Pero al tiempo es un proyecto muy ambicioso y de larga trayectoria, y se tiene que meditar muy bien los procesos intermedios para que en el camino no haya lagunas. Me explico, que alcanzar un objetivo fantástico no penalice el presente.

 7. Bon dia!
  Nosaltres creiem que pot ser molt bo pels nostres fills tirar endavant aquest projecte. Tenir una continuitat i no haver de patir canvis al passar a l’institut estaria molt bé.
  El nostre fill va a primer i teniu el nostre recolzament.
  Gràcies per la feina que feu!

 8. Hola,
  Som la familia Custó Ortiz i tenim una filla a 2n de primaria i la gran a 1r d’ESO al Pere Calders.
  Precisament estem visquen molts canvis alhora, primer per l’edat i segon per la diferencia de funcionar entre l’Escola i l’Institut. Pensem que si aquest canvi fos més progressiu els nostres fills/es podrien centrar-se més en els estudis i no en l’adaptació.
  Crec que aquest projecte podria anar força be en molts aspectes.
  Endavant!!!!!!!
  Vicen

 9. Hola,

  Jo tinc una filla a 3er d’ESO i un altre a 5è de primària.

  I no estic d’acord en que els nens entrin amb 3 anys a una escola i no en surtin fins als 18. Crec que sortir de l’escola per anar a l’institut és un canvi important que els aporta maduresa i els fa aprendre a adaptar-se a ambients diferents i forma de fer diferents.

  No recolzo en absolut la iniciativa.

  Trobo en canvi necessari millorar la coordinació entre els dos centres, donada la seva condició de centres adscrits, especialment a nivell dels continguts que l’institut suposa que els nens han de haver assolit quan arriben a primer d’ESO.

 10. Realment és una proposta molt interessant que podria beneficiar els nostres fills.
  Esperem que tiri endavant i la poguem gaudir!!!!

 11. Tinc dos fills, un a P3 i l’altre a 1er, tot i que encara ens faltan uns anys, crec que sería molt interessant pasar a formar part d’aquest tipus d’escola institut.

 12. Hola a tothom,
  Nosaltres tenim 1 filla a P3. La proposta ens sembla una bona idea. Sempre i quan no suposi canvis en els eixos essencials del projecte educatiu de l’Escoleta, que coneixem i ens agrada. No coneixem el projecte educatiu de l’Institut Pere Calders.

  Gràcies per la tasca que realitzeu!

 13. Els meus fills encara no estan en l’institut, però sempre he escoltat comentaris sobre el canvi tan dur i fort que suposa per als alumnes el pas a l’institut Pere Calders. Mai he entès que dos centres tan pròxims, poguessin generar tal abisme en un camí de continuïtat educativa.
  Estic d’acord i sempre ho estaré amb les formes pedagògiques que ajudin a millorar la formació dels nostres homes del futur. Totes les estratègias que suposin unificar criteris pedagògics i sàpiguen transmetre confiança i seguretat en la marxa cap a un bon ensenyament, benvingudes siguin. El que costa creure, és que des del Departament d’Educació tinguin la intenció de millorar, doncs gairebé sempre les seves propostes no estan dotades de mitjans i manquen d’una visió de la realitat educativa, generant sempre una dolenta implantació. Com ens té acostumat el Maragall i companyia, solament saben que desunir i generar confusió en la comunitat educativa.
  També m’agradaria conèixer l’opinió dels mestres i professors i tenir una informació del que ells pensen.
  Resumint, la idea d’Institut escola em sembla bé, però em falten més dades i poder creure que no serà un nou pegat.
   
  Salut
  Víctor Segura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *