Un estiu sense un llibre de lectura, no és estiu!

LOGO ARANYA LLIBRERIA

A continuació us mostrem les recomanacions que la llibreria l’Aranya de Cerdanyola ha seleccionat per a cada curs de l’Escoleta, des de P3 fins a Sisè i, també, pels mares i pares que trobem en la lectura un suport a l’hora d’educar els nostres fills.

P3

De nit i de dia.
Teresa Porcella. Sophie Fatus. Editorial Combe
Una col·lecció de contes que recupera la tradició oral de les narracions, els jocs i les cançons de falda amb textos poètics a l’abast dels més petits i un format de tot cartró amb solapes. El llibre presenta, de forma divertida, coses que es fan de dia i de nit i a l’última pàgina s’inclou un codi QR per descarregar-ne la cançó.

 

P4

Un joc.
Hervé Tullet. Editorial Cruïlla
Igual que els anteriors títols de l’autor, “Un llibre” i “Colors, aquest és un llibre d’observació i atenció que, a cada pàgina, dóna instruccions al lector sobre què ha de fer. Divertit i amb moltes sorpreses!!!

 

P5

En Xot i els amics del bosc
Àgueda – Comotto. Llibres dels tresquers
Una primera lectura ( amb força text) en lletra de pal que combina unes il·lustracions molt vistoses i acolorides amb un contingut didàctic alhora que divertit.

 

1er

Els quatre porquets. “Contes desexplicats”
Vivim del Cuentu – Noe Bofarull. Ed. Baula
Aquest conte desexplicat capgira com un mitjó el clàssic dels “Tres porquets”. Amb arguments plens de sorpreses i molt d’humor, i amb un text abundant en lletra lligada que farà desenvolupar la imaginació dels primers lectors.

 

2on

El petit drac Coco al Pol Nord
Info Siegner Ed. La galera
En Coco i els seus amics, la Matilde i l’Òscar, rescaten un ós polar que ha arribat sobre un gran tros de gel. Aviat descobreixen que l’ós no pot viure en el clima de l’illa del Drac, així que hauran de portar-lo al Pol Nord.

 

3er

Com adormir un lleó i altres cròniques verídiques
Mar Benegas – Lucía Serrano Pagès editors- Col·lecció Nandibú
El conte explica una història protagonitzada per l’Anna, una nena molt inquieta i molt intel·ligent, que vol ser periodista. Té una germana petita, la Sol, una àvia, periodista també, que li regala una gravadora, un avi misteriós, i un pare i una mare. Fins aquí totsembla normal. Però, de sobte, comencen a succeir coses estranyíssimes a casa seva.

 

4rt

L’Agus i els monstres: La llegenda del mar.
Jaume Copons i Liliana Fortuny. Editorial Combel
L’Agus Pianola, un noiet molt despistat i una mica galtes que, al capdavall, és un tros de pa. Ell ja ho sap prou, que hauria de tenir l’habitació ben endreçada, però sempre espera que la mare li ho recordi perquè mai no troba el moment per posar-s’hi. I és clar, en una habitació desendreçada es perden moltes coses, com ara pilotes, videojocs i redaccions, i també se’n troben d’altres… Tu què faries, si un bon dia et trobessis l’habitació plena de monstres?

 

El noi que nedava amb les piranyes
David Almond – Oliver Jeffers Ed. Bambú
Arran del tancament de la Drassana Simpson, l’oncle Ernie es queda sense feina, però aviat se li acut una idea per continuar guanyant-se les garrofes: convertirà casa seva en una fàbrica d’enllaunar peix. I així es posa a soldar, doblegar, omplir i precintar llaunes. A l’Stan, el nebot de l’Ernie, no li agrada gens aquesta nova vida de sorolls i d’estrés i decideix fugir amb una companyia de fira ambulant que s’ha instal·lat al poble. El viatge li canviarà la vida, i a més a més coneixerà el gran Panxo Pirelli: l’home que neda amb les piranyes!

 

Adam i Thomas
Aharon Appelfeld Ed. Cruïlla
Aquest relat, basat en fets reals viscuts per l'autor durant la Segona Guerra Mundial, ens explica les aventures i les peripècies de l'Adam i el Thomas, dos nens jueus de caràcters i actituds molt diferents que es veuen obligats a amagar-se al bosc. Allà, no només han d'esmolar constantment l'enginy per poder sobreviure i enfrontar-se als perills que els envolten, sinó que també tenen temps per contemplar tot allò que els ofereix la natura i aprofundir en l'amistat que els uneix.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *