Ja ho han decidit. Ens tanquen La Gespa!

Desprès de més d’un any de lluita el proper curs la escola bressol Gespa no obrirà les seves portes. Els arguments, les mobilitzacions i peticions que s´han portat a terme en defensa de la Gespa no han estat suficients per a convèncer a l’equip de govern de que calia mantenir l’escola oberta.

Han estat 41 anys d’un projecte educatiu molt especial per la seva filosofia, especial perquè els nens començaven un trajecte educatiu vinculat estretament amb l´educació primària i secundària ( “rara avis” dins de l’ensenyament públic a les ciutats), especial perquè contribuïa a fer realitat allò que es diu “conciliació familiar” , tant de moda als discursos i tan oblidat a la pràctica. Però tot això, per l’equip de govern de la Universitat Autònoma de Barcelona, “no forma part de l’objetiu de la institució”.
Logo EB Gespa UAB Llop

Al passat 2014, Gespa celebrava el seu 40è aniversari.

Com acostuma a passar, el criteri econòmic -els costos suposats de reforma de l’edifici i de manteniment del servei- ha prevalgut per sobre dels criteris educatiu, de conciliació familiar, de qualitat de servei, de benestar social…

Des d’aquesta AMPA, sempre hem apreciat la relació de l’escola bressol Gespa amb la nostra Escoleta: continuïtat d’un projecte educatiu integral i de qualitat, coherència, implicació de les famílies des del 0-3 fins a 6è de primària, intensa relació a través de les activitats de l’escola al llarg del curs lectiu, les visites dels infants de P3 al pati bosc de la Gespa… la relació entre totes dues escoles ha estat sempre molt simbiòtica.

Es perd un altre escola bressol. De nou es fa evident que des de l’administració pública (sigui quina sigui) encara no es té prou en compte la importància de l’educació entre els 0 i els 3 anys, reconeguda per tots els especialistes com una etapa clau en la formació de les persones, en definitiva, una inversió de futur per educar les persones que han de constituir la societat de demà.

Hem perdut un referent dins de l’escoles bressol i les treballadores del campus també hem perdut un dret històric, però estem en temps de retallades on els diners o l’argument de la manca de diners ho justifiquen tot i és tan poderós que encega a l’administrador fent impossible buscar alternatives.

Però el que ens queda també és un dubte, una pregunta que ja ningú vol contestar: No s’hi podia fer res més? De veritat?

El temps ens donarà una perspectiva que ara no tenim. Esperem que amb el temps la resposta a aquesta pregunta no sigui: Si, hi havia una solució però…

La Gespa, l’escola bressol on hi han anat molts dels nostres fills i filles, ja estarà tancada.

Us deixem el comunicat de l’AMPA de la Escola Bressol Gespa:
L’equip d’en Ferran Sancho aprova el tancament de l’escola bressol Gespa

———-
Nota: Si alguna família tenia previst portar al proper curs el seu infant a la Gespa, recomanem que us poseu en contacte amb l’AMPA de la Gespa al correu ampagespauab@gmail.com per saber de les alternatives que es plantegen.

2 pensaments a “Ja ho han decidit. Ens tanquen La Gespa!

  1. Una gran perdida, que nos pone tristes a todos los que hemos tenido la suerte de disfrutar de la Gespa. Una verguenza la gestion de la UAB. Animo a los que resististeis hasta el final y luchasteis para evitar el cierre. Y animo a l@s maestr@s

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *