Per construir un món millor, una altra educació és necessària

Les Iniciatives Legislatives Populars (ILP) son una eina que ens permet com a Societat civil proposar lleis o la modificació de les existents.

L’Assemblea Groga ha estat la plataforma impulsadora de la Comissió Promotora de la ILP per una Nova Llei d’Educació, sota el lema “Perquè un altre món sigui possible, una altra educació és necessària“.

Acte Presentació ILP EducacióAquesta Comissió Promotora la formen moltes entitats i persones es va crear en resposta a l’atac sense precedents a l’educació pública del nostre país. Per això, després d’estar un temps dient “no”, ara es vol avançar i situar l’educació pública al centre del debat nacional.

Aquesta ILP planteja una llei que ordeni des de l’educació de 0-3 anys a les Escoles Bressol fins als estudis superiors exercits a la Universitat, per a tots els ciutadans i ciutadanes, sense importar el seu origen social. Entre els objectius serien:

  • Acabar amb la participació d’empreses privades en el sistema educatiu i la privatització de la gestió de centres públics.
  • Establir el català com a llengua vehicular de tot el sistema educatiu.
  • Cedir les Escoles Bressol de titularitat municipal i les subcontractades a la Generalitat.
  • Fixat un finançament d’acord amb la rellevància que té l’educació per a la vida de les persones i per a la societat (amb un percentatge del PIB igual, com a mínim, a la mitjana europea).

Per tal de poder presentar aquesta ILP al Parlament cal recollir signatures, per això es realitzaran actes per presentar-a i discutir tots aquests temes.

L’acte de presentació oficial de la ILP es farà avui, dijous 20 de novembre, a les 18:30h a la Universitat de Barcelona, a la Plaça Universitat, Aula 111.

Serà presentada per Marina Pérez amb els ponents: Antonio Baños, Josep Manel Busqueta i Empar Navarro, i intervencions de membres de la Comissió Promotora i representats de les organitzacions que donen suport.

Per part de l’Assemblea Groga hi participarà l’Àlex Rosa, mestre de primària.

Us hi esperem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *