Al voltant del peix panga

Estimades famílies,

En relació a les consultes que alguns pares han adreçat a l’AMPA o al Menjador, us volíem comentar el següent pel que fa al peix panga:

Durant el curs passat (2009-2010), ja van començar a proliferar per internet els comentaris sobre el peix panga.  En aquests casos, una  contrastació interessant de fer (i necessària en temes de seguretat)  és recórrer a les webs oficials amb competències de sanitat i consum. Si un se’n va a les webs del ministeri de salut, i de l’agència espanyola de segureta alimentària els missatges en relació al cas d’aquest peix no són d’alarma sinó tranquil·litzadors:

Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición

Ministerio de Sanidad y Política Social

En qualsevol cas, contactat el Menjador, els seus responsables ens van fer arribar la següent comunicació:

“En la visita de l’Inspector de Sanitat de la Generalitat (febrer de 2010) i en el posterior examen del menú per part de l’Agència de Protecció de la Salut de la Generalitat de Catalunya en cap moment es va fer cap comentari o suggeriment ni sobre aquest producte ni sobre cap altre dels què servim a l’Escola, i fins el dia d’avui no ens ha arribat cap ordre o circular des de les institucions i/o administracions competents sobre aquest tema.

Aquest producte té l’autorització sanitària corresponent, tant el producte com l’empresa  que el distribueix.

Tanmateix, a partir d’aquest curs estem tornant a servir filet de lluç i de bacallà (que havíem deixat d’oferir pel gran risc de les espines i la presentació), a més d’introduir el filet de llenguado i de caella (peix blau de la Mediterrània o Atlàntic), que presenten un aspecte atractiu i prou net d’espines”.

D’acord amb el programa d’aquesta substitució, dels dies que segons el menú del primer trimestre s’havia de servir panga, només estava programat el mantenir-lo un únic dia. Tot i això, possiblement rebreu en breu una nota del Menjador descartant-lo definitivament.

Entenem que tal i com esta la situació, poca cosa hi ha a témer pel que fa a la salut passada o futura dels nostres fills i filles en relació a aquest tema.

L’AMPA

Un pensament a "Al voltant del peix panga"

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *